Indisk variant på paella

Serverar: 2-4 portioner

En god rätt jag kom på på tåget hem. Och blir utmärkt att göra i en traktörpanna.

Ingredienser

  • Ca 1 kg kycklinglår delade i 2 bitar
  • 2 finkackade vitlökar
  • 1 strimlad paprika
  • 20 cm strimlad purjolök
  • 3 dl basmati ris (ordentligt sköljt)
  • 1 dl gröna frysta ärtor
  • 5-10 brytbönor
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 4 skivor lime
  • 6 dl vatten
  • Kryddblandning
  • 1,5 msk spiskummin
  • 0,5 msk gurkmeja
  • 1,5 msk paprikapulver
  • 1 tsk cayennepeppar
  • Vitpeppar
  • Salt
  • Servera med sallad och matlagnings youghurt
  • Instruktioner

    Stycka kycklinglåret i 2 delar och krydda med vitpeppar/salt och bryn tills det får färg och blir halvt genomkokt och lägg undan. Värm vattnet med höns buljongen, sedan stek purjolöken, vitlöken och paprikan en liten stund med kryddblandningen och ha i det okokta riset och fräs en stund i lite olja. Ha nu i kycklingen och limeskivorna och häll över buljongen och salta och låt sjuda i 18 minuter och ha i ärtorna och brytbönorna sista 2 minutrarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    monicadanell 21 februari 2010

    Hej anders nu har jag gjort paella men jag tog kycklingfiler istället för kycklinglår det blev super gott kommer att göra dom igen tack för receptet helt klart 5 monica

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben