Nästan varje land har någon typ av köttbullar. De här indiska är gjorda av lammfärs och serveras ihop med en kryddstark sås. Rätten innehåller många kryddor men är inte så het. Gillar du inte lamm så byt ut lammfärsen mot blandfärs.
Ingredienser
450 g lammfärs eller blandfärs
½ tsk salt
1 tsk kummin, mald
1 tsk korianderfrön, malda
½ tsk garam masala
½ krm kajennpeppar
2 msk persilja, finhackad
3 msk yoghurt naturell
5 vitlöksklyftor
2 ½ cm färsk ingefära
1 tsk kummin, mald
1 tsk korianderfrön, malda
1 tsk paprikapulver
½ krm kajennpeppar
5 msk olja
1 kanelstång
1 tsk kardemummafrön
6 nejlikor
1 lök, finhackad
5 dl krossade tomater
2 dl yoghurt naturell
½ tsk salt
2-3 dl vatten
Mums. Tyckte verkligen att det var jättegott! Nästa gång kommer jag däremot dra ner på oljan, tycker att det nog kan räcka med 2 msk.
"Blanda ihop alla ingredienser till köttbullarna och forma ca 30 st bollar." -Alla? Vilka ingredienser ska vara kvar till såsen då. Beskrivningen tycks sakna rubriker för resp moment. Jag rotar nog fram mitt handskrivna recept från 80-talet istället.