Indiska kalkonspett med curryyoghurt

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Gott till en fredag kväll.

Ingredienser

  • 600 g kalkonfilè
  • 8 stjälkar mynta
  • 300 g naturell yoghurt 1,5 %
  • 1 tsk saft från lime
  • 2 tsk currypulver
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 8 vitlöksklyftor
  • 2 bananer
  • Instruktioner

    Hacka myntablad och blanda dem med yoghurt, limesaft, curry, salt och peppar. Skölj och torka av kalkonfilèerna och skär dem i stora tärningar. Lägg köttet och hälften av curryyoghurten i en fryspåse och låt det marineras i minst 2 timmar. Låt resten av curryyoghurten stå kallt. Lägg 4 långa träspett i vatten i ca 30 minuter. Skala vitlöken. Skär bananerna, med skalet på, i ca 2 cm tjoka skivor. Trä på vitlöksklyftorna, bananskivorna och kalkontärningarna på spetten. Grilla dem i ett aluminiumtråg eller direkt på grillen i ca 15 minuter och vänd dem flera gånger. Servera spetten med den resterande curryyoghurten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben