Indiska lammfärsspett

Kryddiga jättegoda spett på lammfärs, gillar du inte lamm går det bra att byta ut till annan färs. Det går naturligtvis bra att steka eller grilla dem utan spett också.

Ingredienser

  • 450 g lammfärs
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 gröna chili, finhackade
  • 0,5 dl hackad färsk koriander
  • 2 msk turkisk yoghurt
  • 1 tsk riven ingefära
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk chilipulver
  • 0,5 tsk malen kryddpeppar
  • 1 tsk garam masala
  • Ev. bambuspett
  • Instruktioner

    1. Blanda färsen med övriga ingredienser. Forma avlånga biffar och stick in blötlagda bambuspett.
    2. Lägg spetten på en oljad plåt och sätt in i ugn på 200 grader ca 30-45 min, vänd efter halva tiden. Servera med sallad, bröd, yoghurt och citronklyftor

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben