Indiska linser

Serverar: 4-6 portioner

Ljuvlig, vegetarisk gryta med mustig smak!

Ingredienser

  • 2-3 potatisar av fast sort
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk tandorikrydda
  • 1 dl linser, gula eller röda
  • 1 röd paprika
  • ½ dl gula sultanrussin
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2-3 msk balsamvinäger
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk swweet chilisås
  • 2 msk tomatpuré
  • Ca 3 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • Servering
  • Ev basmatiris
  • Färsk koriander
  • Instruktioner

    1. Skär potatisen i mindre bitar och förkoka ca 10 minuter tills bitarna är genomkokta Skala och hacka lök oh vitlök.. Fräs lök och vitlök tillsammans med spiskummin, curry och tandorikrydda.
    2. Slå på vattnet och koka linserna 8 minuter tills de öppnat sig fint. Skär paprikan i bitar. Blanda avrunna potatisbitar och linsblandningen med övriga ingredienser, tillsätt grädden.
    3. Låt grytan få ett uppkok och späd eventuellt med mer vatten. Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor vid behov.
    4. Servera grytan eventuellt med basmatiris och strimlad färsk koriander.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben