Indiska linspannkakor

Serverar: 4 portioner

Guldgula och mättande middagspannkakor med spännande kryddning.

Ingredienser

  • 3 dl kokta röda linser
  • 4 salladslökar
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1½ tsk salt
  • 5 dl mjölk
  • 2 dl matyoghurt
  • 3 ägg
  • 3 tomater
  • ½ dl hackad koriander
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Skölj linserna. Skiva löken tunt. Vispa mjöl, kryddor, ½ tsk salt och mjölk till en slät smet. Tillsätt 1 dl matyoghurt, ägg, 1 dl linser och hälften av löken.
    2. Finhacka tomaterna och blanda till en sallad med resten av linserna och löken samt 1 tsk salt och hackad koriander. Stek tunna pannkakor i smör.
    3. Servera pannkakorna med tomatsalladen och resten av matyoghurten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben