Indiska tunnbröd

Serverar: 12 portioner

Om ni grillar så kan ni även grilla brödet.

Ingredienser

  • 1 1/2 dl lindahls yoghurt
  • 25 g jäst
  • 2 tsk socker
  • 1 1/2 dl ljummet vatten
  • 1 ägg, lättvispat
  • 3 msk smält smör
  • 2 tsk salt
  • 550 g vetemjöl (knappt 1 liter)
  • 2 msk nigellafrön (kalonji frön eller liknande)
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen och 1 tsk socker med det ljumna vattnet och låt stå i 15 minuter. Värm yoghurt till kroppstemperarur (t. ex. i mikron) och rör ihop med 1 tsk socker, ägg, det smälta smöret och salt. Blanda med degvätskan. Tillsätt frön och därefter mjölet, lite i taget. Arbete degen ordentlig i tio minuter. Låt jäsa till dubbel volym. Dela degen till 12 bullar och låt jäsa i ytterligare 10 minuter. Kavla bullarna till "tjocka pannkakor" och stek dem i en panna med lite olja eller smör, 2 till 3 minuter per sida.
    2. Nigellafrö - Frön från Nigella-plantan med en nötig, pepprig, mild smak som mest används i det indiska

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben