Indiskinspirerad vegogryta

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 30 minuter

Tänkte göra en daalgryta men saknade en del ingredienser. Gjorde därför som jag brukar, tar vad jag har och testar om det funkar..

Ingredienser

  • 10 körsbärstomater
  • 1 klyfta vitkål
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 liten gul lök
  • 2 morötter
  • 2 salladslökar
  • 1 chilifrukt (spansk peppar t.ex)
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl riven kokos
  • 1 dl röda linser
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 2 tsk curry
  • 1 burk (300-400 g) kikärtor
  • 1 burk (300-400 g) borlottibönor
  • Instruktioner

    Halvera tomaterna, strimla vitkålen, finhacka vitlöken, strimla löken, grovriv morötterna, strimla salladslöken och finhacka chilin. Fräs grönsakerna i oljan några minuter. Tillsätt grädden, kokos och linser. Krydda. Sjud under lock 15 minuter på svag värme. Tillsätt kikärtor och bönor och värm upp. Avsmaka med ev. mer kryddor efter smak och tycke. Avnjut med ett gott bröd.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben