Vegogryta med kikärter, tomat och basilika

Serverar: 4 portioner

Det här är en mycket matig gryta med mexican- chili smak.

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk smör till stekning
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 ask körsbärstomater, 250g
  • 2 dl vatten
  • 1 lagerblad
  • 4 morötter
  • 4 potatisar
  • 1 burk kikärter, 400g
  • 2 dl lätt créme fraiche mexican-chili
  • Salt
  • Malen svartpeppar
  • 1 dl färsk basilika
  • Tillbehör
  • Bröd
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i smör i en gryta tills den är mjuk. Tillsätt tomatpuré, spiskummin och paprikapulver. Häll i tomater och vatten. Lägg i lagerbladet och låt puttra en liten stund.
    2. Skala och skär potatis och morötter i mindte bitar. Lägg dem i grytan och låt puttra ytterligare 15 minuter. Häll av och skölj kikärterna genom ett durkslag.
    3. Tillsätt kikärter och vänd ner créme fraichen. Smaka av med salt och peppar. Strö över basilika. Servera grytan med ett gott bröd

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben