Indiskinspirerad kycklinggryta

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Smaken driver iväg känslan till indien. Går absolut att blanda i lite vad man själv behagar.

Ingredienser

  • 4-6 kycklingfiléer
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1-2 skalade äpplen
  • 2 gula lökar
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • Ca 4 msk olja att steka i
  • 1-2 msk curry
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 msk Garam Masala, indisk kryddblandning
  • 1-2 tsk gurkmeja
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 0,5-1 tsk salt
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 4 msk mango chutney
  • Ev. lite soja
  • Instruktioner

    1. Börja med att tärna upp kycklingen i bitar. Gör samma sak med äpplena. Hacka löken och bryn allt ihop tillsammans med hackad vitlök och oljan.
    2. Häll detta i en kastrull (om du tidigare fräst i vanlig stekpanna), tilsätt kryddorna. Låt skjuda i ca 5 minuter så att kycklignen får dra till sig smaken.
    3. Tillsätt sen kokosmjölken, hönsbuljongen och mango chutneyn. Droppa ner soja efter behag.
    4. Serveras med jasmineris, ananas, bananer, cashewnötter och vanlig sallad. Strö gärna ner lite kokos i salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    GullStina 21 februari 2010

    Godaste indiska rätt jag lagat!

    monicadanell 3 april 2010

    Oj vad det godaste jag har ätit 5 poäng från mej monica

    eva5ochjan4 8 november 2010

    Åt den hos min dotter med familj otroligt god

    eva5ochjan4 27 januari 2011

    Helt makalöst gott vi tog risnudlar till tack för bra recept

    devilgod 16 februari 2013

    Sjukt god! Kan vara godaste kycklinggrytan någonsin! Gillar man kryddiga rätter bör man testa den här.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben