Indiskt bröd (Nan, Naan)

Ett gammalt okomplicerat recept på indiskt bröd, det s.k. Nan (Naan). Den här varianten tillagas i torr stekpanna, lika enkelt som gott - och med få ingredienser. Extragott till starka curryrätter. Blir 15 bitar. Ät dem helst nygräddade och ljumma med smör.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 3 dl ramlösa
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bikarbonat
  • 7-8 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smula sönder och rör ut jästen i lite av vattnet, ljumma resten av vattnet och häll det över jästen.
    2. Tillsätt olja, salt, bikarbonat och det mesta av mjölet och arbeta ihop till en deg.
    3. Låt degen jäsa övertäckt i 30 minuter.
    4. Knåda degen på mjölat bakbord, rulla ut den till en längd och skär den 15 bitar.
    5. Platta ut bitarna (eller kavla ut dem) till ca 1 cm tjocklek.
    6. Nagga kakorna och låt dem jäsa övertäckta i ca 30 minuter.
    7. Hetta upp en torr stekpanna (gärna gjutjärn), lägg ner några kakor åt gången, sänk värmen och grädda bröden några minuter på varje sida tills de pöst upp och blivit brunfläckiga.
    8. Packa bröden i handduk när de är färdiggräddade och servera dem snarast med smör.(Går också fint att värma upp avsvalnade bröd i mikron innan servering)

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    4.8
    1 h
    2
    10

    Kommentarer (1)

    bakemono 20 augusti 2009

    Mycket gott och lättlagat!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben