Indonesisk biffgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

1 portion = 473 kcal Går lika bra med skinka eller kyckling om man föredrar det.

Ingredienser

  • 500 g lövbiff i strimlor
  • 100 g gul lök i ringar
  • 200 g champinjoner i skivor
  • 2 st paprika i olika färger skurna i strimlor
  • 2 msk matolja
  • 1 dl bambuskott
  • 100 g vattenkastanjer
  • 2 dl böngroddar
  • 2 msk ketjap manis (indonesisk soja)
  • ½ st hönsbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 2 msk maizenamjöl
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • Salt
  • 3 dl basmatiris
  • Instruktioner

    1. Woka lövbiff, lök, champinjoner, paprika i olja i en stor stekpanna eller wokpanna.
    2. Woka lite i taget.
    3. Tillsätt bambuskott, vattenkastanjer, böngroddar, ketjap manis och buljongtärning.
    4. Låt biffgrytan koka i någon minut. Blanda vatten och maizenamjöl i en redningsbägare. Häll på redningen samtidigt som du rör. Låt grytan få ett uppkok. Avsluta med att röra ner ingefära och ev mer salt.
    5. Ät biffgrytan med kokt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben