Indonesisk currykyckling

Serverar: 4 portioner

Denna rätt smakar precis som den var lagad på den indonesiska restaurangen.

Ingredienser

  • 1 grillad kyckling utan skinn
  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • ½ dl vatten
  • ½ tsk malen kardemumma
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 - 2 tsk curry
  • 1/4 tsk gurkmeja (valfritt)
  • 8 små tomater
  • 1 dl jordnötssmör
  • 2 dl matlagningsyoughurt
  • Instruktioner

    1. Ta bort skinnet på kycklingen. Rensa kycklingen och strimla kycklingköttet.
    2. Skala och hacka de gula lökarna och vitlöken. Värm upp vattnet i en stor teflonstekpanna och tillsätt löken, vitlöken, kardemumma, spiskummin, chilipulver, curry och gurkmeja. Sjud i 5 minuter på medelvärme under omrörning.
    3. Halvera tomaterna och tillsätt dem till lökblandningen. Rör ner jordnötssmöret. Sjud i ca 5 minuter tills tomaterna börjat mjukna.
    4. Blanda ner kycklingköttet och youghurten. Värm tills allt är genomvarmt, ca 2 minuter.
    5. Servera med kokt ris, citronklyftor, bambuskott och grön paprika.

    Liknande recept

    5
    30 min
    4-5
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben