Indonesisk köttgryta

Serverar: 4 portioner

En underbart god gryta med massor av smak.

Ingredienser

  • 3 gula lökar
  • Ca 1.33 dl ketjap manis (söt soya)
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 tsk riven muskot
  • 1½ msk curry
  • 1 tsk malda nejlikor
  • 1 tsk sambal oelek
  • ca 1 kg grytbitar av nöt
  • 1 msk ättikssprit
  • 1½ tsk salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva löken.
    2. Blanda katjap manis, skalad pressad vitlök och alla kryddor utom ättikssprit, salt och peppar. Blanda köttet med löken och kryddblandningen. Låt det stå övertäckt minst 12 timmar i kylskåpet.
    3. Lägg köttblandningen i en gryta och tillsätt så mycket vatten att det täcker ca 1 cm över köttet. Rör ner ättiksspriten och salt.
    4. Koka grytan utan lock ca 2 timmar eller tills köttet är mört. Rör om då och då så att det inte fastnar i botten av grytan. Smaka ev av med mera salt och peppar.
    5. Servera med basmatris och mango chutney.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben