Ingefärs- och yoghurtmarinad

Bäst till lamm, fågel och fisk.

Ingredienser

  • 2 1/4 dl naturell yoghurt
  • 2 vitlöksklyftor, krossade
  • 2½ cm färsk ingefära, riven
  • Saft från ½ citron
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • ½ tsk krossad kardemumma
  • ½ tsk cayennepeppar
  • ½ tsk salt
  • 3 msk färsk mynta, grovriven
  • Instruktioner

    Häll yoghurten i en skål, tillsätt övriga ingredienser och blanda väl. Lägg kött, fågel eller fisk i en skål, häll över marinaden. Täck och marinera kött och fågel i minst 1 timma, fisk 30 minuter. Vänd en gång.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben