Ingefärs- och morotssoppa med apelsin

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Kan varieras med mängd apelsin och ingefära för olika smak och styrka.

Ingredienser

  • 200 g potatis
  • 200 g sötpotatis
  • 200 g morötter
  • 2 gula lökar
  • 1 l vatten
  • 2 buljongtärningar
  • 1 dl röda linser
  • 2 pressade apelsiner
  • 30 g ingefära
  • 2 dl kokosmjölk
  • Peppar
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Skala rotfrukterna och lök, skär i cm stora tärningar. Finhacka ingefära. Koka upp vatten och lägg i buljongtärningar rotsaker, ingefära och lök, låt koka i 10 min tillsätt linser, apelsin salt och peppar. Koka ytterligare 15 minuter.
    2. Tillsätt kokosmjölken och mixa till en slät soppa. Krydda med salt och peppar vid behov.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben