Laxspett med nudlar och ingefärs- och sojasås

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Halstrade laxspett på en bädd av vitkåls- och rödlöksfrästa nudlar med ingefärs- och sojasås.

Ingredienser

  • 250 g nudlar
  • 250 g vitkål
  • 200 g rödlök
  • 100 g cashewnötter
  • 600 g lax (rå, fjällad med skinnet kvar)
  • 8 träspett
  • Smör, att steka i
  • Salt
  • Vitpeppar från kvarn
  • 150 g pak soi eller kinakål
  • Sojasås
  • 1 dl soja
  • 1 dl vatten
  • 5 msk socker (ca 75 g)
  • 1 msk maizena
  • 2 msk färsk, riven ingefära
  • Instruktioner

    1. Börja med att koka nudlarna.
    2. Strimla sedan vitkålen och rödlöken.
    3. Fräs kål och lök i en stekpanna med lite smör tillsammans med nötterna. Salta och peppra och blanda i de avrunna nudlarna.
    4. Sås: Koka upp soja, vatten och socker i en kastrull. Blanda ut maizenan med lite vatten och tillsätt blandningen i kastrullen. Rör om och låt småputtra några minuter. Tillsätt ingefäran mot slutet, annars blir såsen besk.
    5. Skär laxen i åtta fina bitar. Trä bitarna på spetten med stjärtdelarna inrullade. Stek spetten utan fett i het panna. Salta och peppra.
    6. Plocka fina blad av pak soisalladen och fördela på fyra tallrikar. Lägg nudelblandningen på och laxspetten överst. Slå över såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    karinnygren 22 februari 2009

    Gillades av hela familjen!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben