Ingefärsdoftande skinkgryta

Toppengod. Servera den gärna till ris.

Ingredienser

  • 300 g färsk skinka
  • 1 gul lök
  • 2 stjälkar selleri
  • ½ -1 msk finstrimlad färsk eller 1 tsk torkad ingefära
  • 2 tsk flytande matfett
  • 1 ½ dl vatten + 1 tsk kalvfond
  • 2 tsk soja
  • ½ - 1 röd paprika
  • 1-2 dl ärtor
  • Kokt ris
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i tunna strimlor. Skala och hacka löken. Skiva sellerin. Fräs lök, selleri och ingefära i matfettet i en låg, vid kastrull. Späd med vatten, buljong och soja. Låt det koka upp.
    2. Lägg i köttet och blanda om. Låt det koka på svag värme ca: 15 minuter. Lägg strimlad paprika och ärtor i grytan och låt den koka upp igen. Smaksätt med salt och peppar.

    Liknande recept

    4
    20 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben