Skinkgryta med plommon

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 12-16 kärnfria katrinplommon
  • 1/2 liter buljong
  • 400-500 g fläskkött av skinka, bog el karré
  • 2 msk smör el marg
  • 2 stora gula löka
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk timjan
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2-1 krm kajennpeppar
  • 1 msk kinesisk el japansk soja
  • 1/2 dl grädde el crème fraiche
  • ev 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • Instruktioner

    Koka upp plommonen i buljongen och ställ åt sidan. Skär köttet i lillfingertjocka strimlor, bryn det i matfettet i en gryta. Sätt till grovt hackad lök och fortsätt fräsa ett par minuter. Strö över mjöl, rör om och späd med plommonbuljongen, spara plommonen. Krydda med timjan, salt, kajenn och soja, sjud under lock i cirka 15 minuter. Sätt till grädde och vitlök, koka upp och smaka av. Vänd ner plommonen och koka ytterligare någon minut.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Jennica 31 oktober 2007

    "det var gott det här", var kommentarena "mina" brukare sa om maten när jag lagade denna rätt på jobbet :)

    fridus87 28 augusti 2010

    Väldigt gott! Perfekt recept :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben