Ingefärsglass med mandelströssel och jordgubbar

Serverar: 6 portioner

Smakrik och god glass som passar tillsammans med de flesta bär.

Ingredienser

  • 2 äggulor
  • 1 dl socker
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl mjölk
  • 1 bit ingefära, ca 50 g (skalad färsk)
  • 1 ½ bit syltad ingefära
  • Mandelströssel
  • 50 g smör
  • 1 dl skållad skalad sötmandel
  • 3/4 dl socker
  • 3/4 dl vetemjöl
  • Jordgubbssås
  • 250 g jordgubbar
  • 2 msk socker
  • Varma jordgubbar
  • 15-30 jordgubbar
  • 1-2 msk smör
  • 1-2 msk socker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Glass: Blanda gulor, socker, grädde, mjölk och skivad färsk ingefära i en kastrull. Sjud under vispning till en tjock sås. Låt kallna. Finhacka den syltade ingefäran, ta upp den färska och tillsätt den syltade ingefäran. Kör i glassmaskin ca 20 minuter, ställ in i frys.
    3. Mandelströssel: Blanda smör, mandel, mjöl och socker i matberedare. Kör till en smulig deg. Häll ut smulorna på en plåt med bakplåtspapper, platta till dem något. Grädda i 10-12 minuter tills de börjar få färg.
    4. Jordgubbssås: Kör jordgubbarna i matberedare eller mixer med socker till en sås. Sila såsen.
    5. Varma jordgubbar: Halvera eventuellt jordgubbarna. Smält smör i en akstrull och vänd jordgubbarna i detta så att de precis blir varma. Strö över sockret.
    6. Lägg upp på tallrikar ingefärsglass, sås och jordgubbar. Strö till sist över mandelströsslet.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    elvatolv 17 februari 2013

    Stor succé på nyårsbjudningen trots att vi inte har någon glassmaskin. Jag har gjort egen syltad ingefära som också chokladdoppades och serverades till istället för mandelatrösslet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben