Ingefärskaka med päron

Serverar: 8 portioner

Denna saftiga och lite kryddiga kaka blir lätt en favorit hos både gammal som ung. Pärom och ingefära är en kombination där smakerna "gifter" sig väldigt väl.

Ingredienser

  • 175 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 1/2 dl kokande vatten
  • 3 ägg
  • 3 dl extra fint vetemjöl
  • 1 msk mald ingefära
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 - 4 päron
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla en form, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar kant.
    2. Rör smör och socker så att det blir vitt och poröst. Tillsätt vattnet. Rör ner äggen, ett i taget, så att de blandas väl med smörsmeten.
    3. Blanda samman mjöl, ingefära och vaniljsocker, tillsätt i smeten.
    4. Skala, kärna ur och halvera päronen. Skär dem i mindre bitar.
    5. Häll av smeten i formen och tryck ner päronbitarna. Häll resten av smeten över päronbitarna.
    6. Grädda kakan ca 45 minuter. Låt kakan svalna något innan den serveras. Den smakar bra med lite lättvispad grädde till.
    7. Det går bra att använda konserverade päronhalvor. Låt dem rinna av väl. Om du är väldigt förtjust i ingefära kan du använda färskriven ingefära, ca 1 msk, som du blandar ner i smeten istället för mald ingefära. Vill du ytterligare förstärka ingefärasmaken kan du hacka ca 50 g syltad ingefära och blanda ner i smeten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben