Ingefärsmarinerad fullkornsspaghetti med lax

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En underbar laxrätt med smak av Asien

Ingredienser

  • 400 g Spaghetti Fullkorn
  • 1 st squash , (ca 300 g)
  • 2 st vitlöksklyfta(or)
  • 1 dl sweet chilisås
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 msk soja
  • Limejuice , från 2 st lime
  • 1 msk ingefära , färskriven
  • 400 g färsk lax
  • sesamfrö
  • limefrukt(er)
  • Instruktioner

    Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Strimla squashen och låt dem koka med de sista 2 minuterna i pastavattnet. Häll av kokvattnet och låt rinna av. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Blanda dem med chilisås, olja, soja, limejuice och ingefära. Häll marinaden över spaghettin och squashen. Rör om. Stek laxen och servera till den marinerade pastan. Toppa med lite rostade sesamfrön (rostas i stekpannan) och limeklyftor

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben