Ingefärspäron med chokladkräm

Förföriskt god, gammaldags chokladkräm och klassiska ingefärspäron med en twist av vanilj.

Ingredienser

  • 6 stora eller 10 små fasta päron
  • Sockerlag
  • 6 dl vatten
  • 2 dl socker
  • ½ vaniljstång
  • 4 cm skivad färsk ingefära
  • 1 citron, i skivor
  • Chokladkräm
  • 50 g mörk choklad, 70%
  • 1 dl färdig vaniljkräm
  • 25 g tärnat, osaltat smör
  • 1 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten och socker. Dela vaniljstången och ta ut fröna. Lägg i frön, vaniljstång, ingefärs- och citronskivor och sjud ca 10 minuter.
    2. Skala päronen men låt skaften sitta kvar. Lägg päronen tätt i en annan kastrull, slå över lagen och koka 15-20 minuter beroende på storlek och sort. Låt päronen svalna i lagen.
    3. Smält chokladen i vattenbad eller i mikron. Rör i smöret och vaniljkrämen. Vispa grädden och vänd ner den försiktigt. Rör tills krämen blir blank. Förvara i kylen tills krämen ska användas.
    4. Spritsa eller klicka ut chokladkrämen på assietter och lägg upp päronen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben