Ingefärspäron med vanilj

Söta och krispiga päron, gott till efterrätt.

Ingredienser

  • 1 kg små, fasta päron
  • Lag
  • 6 dl vatten
  • 6 dl strösocker
  • 1 bit färsk ingefära
  • 1 vaniljstång
  • Till serveringen
  • Vispad grädde smaksatt med Xanté, päronkonjak
  • Instruktioner

    1. Blanda vatten och strösocker i en gryta och koka upp. Tillsätt skalad skivad ingefära och snittad vaniljstång. Skrapa ur de svarta fröna och lägg i sockerlagen. Låt lagen koka 10 minuter. Skala päronen och skrapa skaftet med en vass kniv. Lägg ner päronen i lagen och låt dem sjuda tills de är mjuka, känn efter med en sticka. Ställ grytan i ett kallt vattenbad och låt päronen kallna i lagen. Förvara päron och lag i en glasburk med lock.
    2. Servera päronen med vispad grädde smaksatt med Xanté, päronkonjak.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben