Ingers godiskaka

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 30 minuter

En toppengod kaka som är lika god till kaffet som till desserten. Servera gärna lite grädde eller vaniljvisp till.

Ingredienser

  • 150 gr margarin
  • 1 3/4 dl socker
  • 1 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 5 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 100 gr margarin
  • 1 1/4 dl socker
  • 100 gr malda nötter el mandel
  • 2 msk grädde
  • 2 tsk vanilj
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop ingredienserna till botten och tryck ut degen i en smord form med löstagbar botten. OBS! Spara lite deg till garneringen.
    2. Blanda samman ingredienserna till fyllningen i en kastrull och låt det sjuda. Låt fyllningen svalna och häll den sedan över botten.
    3. Kavla ut ett antal remsor av resterande degen och gör ett galler över kakan.
    4. Grädda i 200 grader längst ner i ugnen tills kakan får vacker färg. Ät och njut!

    Liknande recept

    5
    30 min
    10-15

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben