Inglagda krusbär

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Passar bra till kyckling och grillat kött.

Ingredienser

  • 700-800 g krusbär
  • 3 dl ättikssprit
  • 3 dl vatten
  • 1 msk salt
  • 1 tsk vitpepparkorn
  • 1 cm skalad ingefära
  • 5-6 kryddnejlikor
  • 6 dl socker (500 g)
  • Instruktioner

    1. Snoppa krusbären.
    2. Blanda ättika, vatten och salt i en kastrull och rör om väl. Lägg i stötta vitpepparkorn, smått skurna bitar av ingefära och nejlikor. Koka upp, rör i socker och sjud tills sockret upplösts.
    3. Lägg i bären och sjud på svag värme 3-4 minuter, inte mer. Kokar det för länge blir det mos.
    4. Ta upp bären med en hålslev och häll över på rena burkar. Koka ihop lagen på hög värme några minuter. Låt den svalna och häll den över krusbären och sätt på lock.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben