Jättegoda bullar, nästan som wienerbröd. Gjorde en sats med vaniljsocker och en sats med mandelmassa, smaskens!!!
Ingredienser
50 g jäst
3 dl kall mjölk
2 msk strösocker
200 g smör el. margarin
6 - 8 dl vetemjöl
Fyllning
200 g smör
4 dl florsocker
3 tsk vanillinsocker
Pensling och garnering
1 ägg
Flagad mandel
Instruktioner
- Smula jästen i degbunken och rör ut den i sockret.
Blanda i mjölk, matfett och mjöl.
Arbeta degen smidig och kavla ut till en avlång kaka.
- Rör ihop fyllningen och bred den på kakan.
Rulla ihop och skär i bitar. Lägg i pappersformar och låt jäsa i rumstemperatur ca 2 tim.
- Pensla med ägg och garnera med mandelspån.
Grädda i 250° ca 7 - 8 min.
- Om du använder glasyr, så glaserar du bullarna när dom kallnat och utesluter mandelspån
Liknande recept
Kommentarer (2)
Jättegoda bullar !! Tack för receptet!
Låter wienerbrödaktigt och tänkte baka dom, men jag har två frågor innan. 1. smält, rumsvarmt eller kylskåpskallt smör? (Enligt recepten jag har så varierar det) 2. Hur mycket mandelmassa använde du till den andra fyllningen? Kan jag inte hålla mig tills du svarar, så får jag väl chansa, men det känns "tryggare" och veta vilket som är rätt för detta receptet. / Ciina