Inguns kalljästa bullar

Tid: 2 timmar

Jättegoda bullar, nästan som wienerbröd. Gjorde en sats med vaniljsocker och en sats med mandelmassa, smaskens!!!

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 3 dl kall mjölk
  • 2 msk strösocker
  • 200 g smör el. margarin
  • 6 - 8 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 200 g smör
  • 4 dl florsocker
  • 3 tsk vanillinsocker
  • Pensling och garnering
  • 1 ägg
  • Flagad mandel
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i degbunken och rör ut den i sockret. Blanda i mjölk, matfett och mjöl. Arbeta degen smidig och kavla ut till en avlång kaka.
    2. Rör ihop fyllningen och bred den på kakan. Rulla ihop och skär i bitar. Lägg i pappersformar och låt jäsa i rumstemperatur ca 2 tim.
    3. Pensla med ägg och garnera med mandelspån. Grädda i 250° ca 7 - 8 min.
    4. Om du använder glasyr, så glaserar du bullarna när dom kallnat och utesluter mandelspån

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Runan 13 oktober 2009

    Jättegoda bullar !! Tack för receptet!

    CiinaC 22 november 2010

    Låter wienerbrödaktigt och tänkte baka dom, men jag har två frågor innan. 1. smält, rumsvarmt eller kylskåpskallt smör? (Enligt recepten jag har så varierar det) 2. Hur mycket mandelmassa använde du till den andra fyllningen? Kan jag inte hålla mig tills du svarar, så får jag väl chansa, men det känns "tryggare" och veta vilket som är rätt för detta receptet. / Ciina

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben