Häll vin, citronsaft och sockret i en kastrull. Dela vaniljstången och skrapa ur kärnorna och lägg i lagen, lägg även själva vaniljstången i lagen.
Skala, dela och kärna ur päronen och stoppa dem i lagen. Sjud dem försiktigt tills de blir mjuka. Ta upp päronen ur lagen och dela dem i mindre bitar lägg bitarna i ett glas.
Zabaionekräm
Vispa äggulorna i en metallbunke. Koka socker och vatten i en kastrull till 120 grader eller låt det koka i ca 3 minuter. Häll sedan sockret försiktigt över äggulorna medan du vispar kraftigt. Fortsätt att vispa tills blandningen blir sval och luftig.
Vispa grädden och vänd i den försiktigt i ägg/sockerblandningen. Rör till sist ner konjaken. Fyll i krämen ovanpå de inkokta päronen.
Tips: man kan lägga ner en liten bit sockerkaka eller dylikt mellan päronen och krämen för att få lite konsistensskillnad.