Inkokta päron i glas med Zabaione kräm

Serverar: 6 portioner

Tid: 45 minuter

Mycket snygg uppläggning i höga smala glas.

Ingredienser

  • 4 större päron
  • Sockerlag
  • 5 dl rött vin
  • 300 g strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 2 msk pressad citron
  • Zabaionemräm
  • 3 äggulor
  • 100 g strösocker
  • 2 msk vatten
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk konjak
  • Instruktioner

    1. Häll vin, citronsaft och sockret i en kastrull. Dela vaniljstången och skrapa ur kärnorna och lägg i lagen, lägg även själva vaniljstången i lagen.
    2. Skala, dela och kärna ur päronen och stoppa dem i lagen. Sjud dem försiktigt tills de blir mjuka. Ta upp päronen ur lagen och dela dem i mindre bitar lägg bitarna i ett glas.
    3. Zabaionekräm Vispa äggulorna i en metallbunke. Koka socker och vatten i en kastrull till 120 grader eller låt det koka i ca 3 minuter. Häll sedan sockret försiktigt över äggulorna medan du vispar kraftigt. Fortsätt att vispa tills blandningen blir sval och luftig.
    4. Vispa grädden och vänd i den försiktigt i ägg/sockerblandningen. Rör till sist ner konjaken. Fyll i krämen ovanpå de inkokta päronen.
    5. Tips: man kan lägga ner en liten bit sockerkaka eller dylikt mellan päronen och krämen för att få lite konsistensskillnad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben