Inkokta päron med citrongräs

Serverar: 7-10 portioner

Tid: 30 minuter

Söta päron och den syrliga citronsmaken är en god kombination. Dekorera glasburken med band, så blir det en trevlig "gå-bort-present".

Ingredienser

  • 10 fasta päron
  • 1 vaniljstång
  • 2 citrongräs
  • 1½ l vatten
  • 4 dl strösocker
  • 4 msk pressad citron
  • Instruktioner

    1. Skala, halvera och kärna ur päronen. Halvera vaniljstången och skrapa ut fröna.
    2. Ta bort de torra delarna på citrongräset, skär i grova bitar och banka dem lätt med baksidan av en kniv.
    3. Koka upp vatten, socker, vaniljstång, vaniljfrön, citronsaft och citrongräs. Lägg i päronen och koka på svag värme tills päronen känns lagom mjuka.
    4. Lägg päronen i varma, rengjorda glasburkar. Häll över lagen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben