Inlagd gurka

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

Passar till det mesta

Ingredienser

  • 1 dl ättikssprit 12 %
  • 1 ½ dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • Senapsfrön
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 1 stor gurka
  • Instruktioner

    Skiva en stor gurka med osthyvel, lägg detta i en skål. Hacka löken och paprikan. Koka ihop ättikssprit, vatten och strösocker, häll i lök, paprika och senapsfrön. Slå den varma lagen över gurkan och rör försiktigt om. Låt kallna. Rör om i skålen några gånger så att lagen får blanda sig med gurkan ordentligt. Låt stå och dra en stund. Häll sedan över i rena burkar och tillslut väl.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lindanemon 27 april 2008

    Hej! Vilken sorts gurka använder du till detta? /Linda

    Relaterade Artiklar

    Japansk matlagning
    Vi svenskar beställer numera yakiniku och sukiyaki med samma självk...

    Svenska kockar i mat-OS
    De senaste fyra åren har Svenska Kocklandslaget tränat inför OS i matl...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben