Inlagd gurka

Tid: 30 minuter

Så enkelt och så gott!

Ingredienser

  • 2 kg västeråsgurkor
  • Dillkronor
  • 3-4 lagerblad
  • 1 bit skivad pepparrot, 10 cm lång
  • 2 msk brunt senapsfrö
  • 2 dl ättika 24%
  • 8 dl vatten
  • 1 kg strösocker
  • 1-2 tsk salt
  • Ev atamon
  • Instruktioner

    Tvätta och borsta gurkorna. Torka av dom och skär i ganska tjocka skivor. Varva gurka, dillkronor och kryddor i rena burkar. Koka upp ättika, vatten, socker och salt och häll den heta lagen över gurkorna. Låt svalna och förslut. Förvara svalt. Du kan äta gurkan redan efter 1 - 2 dygn. Om du ska förvara burkarna länge, blanda i 1 tsk atamon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Japansk matlagning
    Vi svenskar beställer numera yakiniku och sukiyaki med samma självk...

    Svenska kockar i mat-OS
    De senaste fyra åren har Svenska Kocklandslaget tränat inför OS i matl...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben