Inlagd sill - grundrecept

Hämtat från Abba Seafoods hemsida

Ingredienser

  • 1 burk (420 g) Abba Inläggningssill
  • ½ dl ättiksprit (12%)
  • 1 dl strösocker
  • 1½ dl vatten
  • 1 lagerblad
  • 2 tsk krossad kryddpeppar
  • ½ tsk krossad vitpeppar
  • 5 st kryddnejlikor
  • 1 rödlök
  • Instruktioner

    1. Koka upp ättikssprit, vatten, strösocker, lagerblad och kryddor. Låt lagen kallna.
    2. Skölj sillfilérna och skär dem i bitar. Varva sillen med skivad rödlök och häll över lagen (det är viktigt att lagen täcker sillen).
    3. Låt stå kallt i minst 4 timmar, helst över natten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben