Inlagda citroner

Servera citronerna som tillbehör till lamm, kyckling eller stekt eller grillad fisk, bufféer och sallader.

Ingredienser

  • 4 citroner
  • 4 citroner, saft av ytterligare
  • 5 msk havssalt
  • 2 Knorr lagerblad
  • 3 Knorr nejlikor, hela
  • 1 Knorr kanelstång
  • 3-4 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Tvätta citronerna noga i ljummet vatten. Torka dem torra.
    2. Dela 4 citronerna i halvor på längden, skär sedan varje halva i 3 bitar. Lägg ner dem i en väl rengjord glasburk, salta och skaka runt burken så saltet fördelar sig jämnt.
    3. Lägg i de hela kryddorna och skaka burken igen. Häll över pressad citronsaft. Sätt på ett tätt lock.
    4. Förvara citronerna i rumstemperatur i 6 dagar. Skaka lite på burken då och då.
    5. Slå efter 6 dygn över en hinna av olivolja överst i burken och sätt på nytt på locket.
    6. Förvara burken i kylskåp i 3 veckor så att blandningen mognar. Därefter är de inlagda citronerna hållbara i 2 månader.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Schnitt 4 januari 2010

    Hej! Hur äter man dem sen då? Med "hull och hår" eller bara köttet? =)

    amajan 15 november 2011

    Håller med föregående skrivare .

    MrsC 15 november 2011

    Du äter hela citronen. Viktigt att det är ekologiska citroner! Lycka till!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben