Inlagda haricots verts med vitlök och vinäger

Serverar: 25-30 portioner

Tid: 2 timmar

Väldigt gott tillbehör till många rätter. Brukar ha det när jag har bjudningar hemma och det är nästan alltid väldigt uppskattat av de flesta gäster!

Ingredienser

  • 500 gram haricots verts (kokta)
  • 1½ rödlök
  • 10 vitlöksklyftor (det ska vara jättemycket)
  • 1½ dl rödvinsvinäger
  • 2 dl olivolja extra virgin
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    Börja med att dela röd löken på mitten två gånger och skiva väldigt tunt. Hacka därefter vitlöken väldigt fint och lägg alltihopa i en burk (det går även bra att pressa vitlöken, men resultatet är bättre om man hackar den). Tillsätt olivolja och vinäger samt haricots verts. Salta och peppra. Blanda ihop allting och låt stå i minst två timmar, resultatet blir bättre ju längre det står och drar åt sig.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    evaullabritt 10 november 2014

    Tillbehör för en LCHF-are. God men lite för mycket dressing. Hälften hade räckt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben