Inlagda köttbullar

Serverar: 4 portioner

Gott alternativ för den som inte gillar sill!

Ingredienser

  • 500 g steka köttbullar
  • Lag
  • 1 dl ättika
  • 2 dl socker
  • 3 dl kallt vatten
  • 1 morot
  • 1 rödlök
  • 6 kryddpepparkorn
  • 3 lagerblad
  • Servering
  • Knäckebröd
  • Kall färskpotatis
  • Gräddfil
  • Instruktioner

    1. Blanda ättika, socker och vatten. Rör tills alla sockerkristaller är lösta. Skiva morot och lök. Lägg i lagen tillsammans med kryddpeppar och lagerblad.
    2. Lägg köttbullarna i en passande skål/burk. Slå på lagen så att det täcker. Täck skålen med plastfolie. Låt stå i kylskåp i minst 2 dygn.
    3. Servera köttbullarna på knäckebröd tillsammans med skivad, kall färskpotatis och gräddfil.

    Liknande recept

    4.5
    10-16
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Svensk matkultur
    Idag är matkulturen i Sverige en blandning av vår historia och influen...

    Hur jag blev matlagare
    Förmodligen åt jag för första gången i mitt liv vid nästan sex års åld...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben