Gott alternativ för den som inte gillar sill!
Ingredienser
500 g steka köttbullar
Lag
1 dl ättika
2 dl socker
3 dl kallt vatten
1 morot
1 rödlök
6 kryddpepparkorn
3 lagerblad
Servering
Knäckebröd
Kall färskpotatis
Gräddfil
Instruktioner
- Blanda ättika, socker och vatten. Rör tills alla sockerkristaller är lösta. Skiva morot och lök. Lägg i lagen tillsammans med kryddpeppar och lagerblad.
- Lägg köttbullarna i en passande skål/burk. Slå på lagen så att det täcker. Täck skålen med plastfolie. Låt stå i kylskåp i minst 2 dygn.
- Servera köttbullarna på knäckebröd tillsammans med skivad, kall färskpotatis och gräddfil.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Svensk matkultur
Idag är matkulturen i Sverige en blandning av vår historia och influen...
Hur jag blev matlagare
Förmodligen åt jag för första gången i mitt liv vid nästan sex års åld...