Inlagda rödbetor med pepparrot

Jag tycker vitpepparkorn och pepparrot utöver den vanliga kryddnejlikan är god smaksättare åt rödbetor så här kommer mitt recept.

Ingredienser

  • 1 ½ kg färska rödbetor
  • 1 ½ dl ättika (24%)
  • 7 dl silat rödbetsspad (det du får när du kokat rödbetorna)
  • 3 dl strösocker
  • 5 kryddnejlikor
  • 5 vitpepparkorn
  • Ca 2 cm pepparrot (skuren i små små fyrkanter)
  • Instruktioner

    1. Skölj rödbetorna men låt skalet vara kvar. Koka dem mjuka. Spola dem i kallt vatten och skala dem. Sila kokspadet eftersom det ska användas till lagen.
    2. Skiva dem, t ex med en äggdelare.
    3. Koka upp allt till lagen och häll ned de skivade rödbetorna och sjud ca 5-10 minuter
    4. Häll upp betor+lag på varma glasburkar och förslut genast med lock.
    5. Låt svalna och ställ sedan kallt för att använda vid behov.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben