Inlagda rödbetor med vitlök och timjan

Goda att äta till pytt i panna eller kalops.

Ingredienser

  • 1 kg små rödbetor eller gulbetor
  • Vatten
  • 1 bit pepparrot, ca 4-5 cm
  • 5 vitpepparkorn
  • 5 vitlöksklyftor
  • Några kvistar färsk timjan
  • Lag
  • 2 dl 12% ättiksprit
  • 3 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 1 tsk salt
  • 5 vitlöksklyftor
  • Några kvistar färsk timjan
  • Instruktioner

    1. Borsta och skölj rödbetorna väl, men var försiktig med skal och rotspets för om rödbetssaften sipprar ut försämras både smak och färg. Koka rödbetorna på svag värme under lock tills de är mjuka, ca 20-30 minuter. Spola dem i kallt vatten och dra av skalet.
    2. Varva rödbetor, tärnad pepparrot, halverade vitlöksklyftor och timjan i en glasburk. Koka upp ingredienserna till lagen några minuter. Lyft upp timjanskvistarna och vitlöken och häll den heta lagen över rödbetorna. Sätt på lock och förvara svalt. Rödbetorna är färdiga att ätas efter 1 vecka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben