Irländsk purjo och potatisgratäng

Serverar: 4 portioner

315 kalorier per portion En ljuvligt len gratäng som värmer gott en kall vinterdag.

Ingredienser

  • 8 mjöliga potatisar
  • 400 g purjolök
  • 4 tsk flytande margarin
  • 1 vitlöksklyfta
  • 50 g mager hårdost 17%
  • Salt
  • Peppar
  • Sås
  • 2 msk vetemjöl
  • 6 dl lättmjölk
  • 100 g mager mjukost 10%
  • 1 msk fransk senap
  • Instruktioner

    1. Koka potatisen mjuk med skalet på i ca 20 minuter.
    2. Skär purjolöken i tjocka skivor och fräs den i margarinet i en kastrull på svag värme.
    3. Ostsåsen: Vispa ut mjölet i mjölken direkt i en kastrull. Låt det koka under omrörning. Blanda ner mjukost och senap, salta och peppra.
    4. Sätt ugnen på 175 grader.
    5. Häll av vattnet från potatisen, skala den och skär den i bitar. Lägg potatisbitarna i en ugnsform tillsammans med purjolök och pressad vitlök. Häll över såsen och strö över riven ost.
    6. Gratinera i ugnen tills ytan har fått fin färg, ca 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben