Isad apelsinsoppa med chokladkräm

Serverar: 4 portioner

Att men har soppa till dessert är väl inte så vanligt, men här kommer en riktigt god.

Ingredienser

  • 1 vaniljstång
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 l färskpressad apelsinsaft
  • Saften av ½ citron
  • 2 msk potatismjöl
  • Chokladkräm
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk florsocker
  • 2 msk kakao
  • Gärna 1 tsk kakaolikör
  • Till servering
  • Hyvlad mörk choklad
  • Frukt eller bär
  • Instruktioner

    1. Klyv vaniljstången och skrapa ner fröna i en kastrull. Lägg i vaniljstång, socker, apelsinsaft och citronsaft. Koka upp. Rör ut mjölet i lite vatten och vispa ner redningen i soppan. Låt soppan koka upp och dra den från värmen. Låt soppan kallna och ställ den sedan i frysen. Lägg i en klick chokladkräm vid servering, Garnera med frukt eller bär och hyvla över choklad.
    2. Chokladkräm: Vispa alla ingredienser utom likören med elvisp så att krämen blir fluffig. Blanda i likören precis vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben