Ischoklad á la GI

Ischokladen kan smaksättas med några droppar pepparmyntsolja eller med rivet apelsinskal.

Ingredienser

  • 200 g mörk choklad 70%
  • 100 g smör
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Börja med att ställa metallformarna på en bricka.
    2. Bryt chokladen i bitar och skär smöret i kuber. Lägg i en djup tallrik.
    3. Koka upp vatten i en kastrull, sänk värmen och placera tallriken med smör och choklad ovanpå. Rör om till det smält.
    4. Knäck ägget i en bunke och vispa det. Skrapa över chokladsmeten och rör till en jämn smet.
    5. Fördela chokladsmeten i formarna. Ställ kallt att stelna.
    6. Förvara ischokladen i burk med lock och smörpapper mellan lagren.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    monas 27 oktober 2008

    Detta låter godare än med kokosfett

    botten_cilla 18 november 2008

    Ääälskar ischoklad, blir detta recept till jul :)

    FrokenFri 26 december 2010

    Tycker detta recept blev alldeles för chokladig - mer tryffel liknande än ischoklad. Gillar dock idén med smör istället för härdat kokosfett, så nästa gång kör jag 1.5 delar smör och en del (81%) choklad. :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben