Isterband med rosmarinrostade rotfrukter och senapscréme

Serverar: 4 portioner

Småländska isterband är en klassiker.

Ingredienser

  • 1/4 blomkålshuvud (ca 200 g)
  • 12-16 små potatisar
  • 1 klyfta rotselleri (ca 80 g)
  • 1 klyfta kålrot (ca 150 g)
  • 4 små morötter
  • 3-4 små palsternackor
  • 2 msk olivolja
  • 1½ tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 kvistar rosmarin (1 tsk torkad)
  • 8 cocktailtomater
  • 4 isterband
  • Senapscréme
  • 1 dl lätt créme fraiche
  • 2 msk grovkorning senap
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader
    2. Ansa och skölj blomkålen och dela den i buketter. Skala eller borsta potatisen och dela i klyftor. Skala rotselleri och kålrot och skär dem i ca 1 cm kuber. Skala morot och palsternackor och skär i ca 4 delar på längden.
    3. Häll oljan i ugnens långpanna och lägg ner alla grönsaker/rotfrukter. Salta , sockra och peppra. Bryt ner rosmarinkvistarna och blanda runt.
    4. Stek i mitten av ugnen ca 15 minuter. Ta ut långpannan och vänd runt grönsakerna.
    5. Lägg på tomater och isterband och stek ytterligare 15-20 minuter, tills allt fått fin färg och isterbanden är genomvarma.
    6. Blanda ingredienserna till senapscrémen och servera den kall till de varma isterbanden och rostade rotfrukterna.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    4-6
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben