Italiano di speciale

Serverar: 5 portioner

Tid: 1 timme

Det här är något av det bästa av alla italienska maträtter och den här maten kan man laga någon helg. Man kan t.ex. ha gäster en helg och bjuda på det här, eller så kan man ha familjemiddag och bjuda på det här någon helg.

Ingredienser

  • 200 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • Tagliatelle
  • 1 knippe persilja
  • Parmesanost
  • ½ krm salt
  • ½ krm vitpeppar
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten i en kastrull och häll i pastan. Ha 6:an på plattan hela tiden och rör om då och då.
    2. Sätt en annan platta på 6:an och stek nötfärsen i en stekpanna tills den blir brun. Finhacka löken och lägg i det.
    3. Häll i matlagningsgrädden i stekpannan och krydda med salt och vitpeppar.
    4. Riv osten och lägg i det tillsammans med nötfärsen.
    5. Häll över allt från stekpannan till kastrullen. Rör om. Häll pastan i en skål. Dekorera maten med persilja.
    6. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben