Italieninspirerad fiskpaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Egenutvecklad paj inspirerad av något matlagningsprogram.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 1 ägg
  • 2 - 3 dl mjöl
  • 1 nypa havssalt
  • 1 skvätt vitt vin
  • 1 skvätt olivolja
  • 1 dl vatten
  • Fyllning
  • 1 rödlök (finhackad)
  • 1 burk champinjoner
  • 1 stor kick smör
  • 1 rejäl skvätt olivolja
  • 1 paket fisk (torsk eller någon typ av torsksubstitut)
  • 1dl vitt vin
  • ev vatten
  • peppar
  • salt
  • citron
  • dill
  • finhackad fetaost
  • Instruktioner

    1. Degen: Blanda till en jämn, fin deg som inte klibbar eller smular (klibbar = mer mjöl, smular = med vätska)
    2. Paj fyllningen: Bryn 1 rödlök (finhackad) och 1 burk champinjoner i en stor kick smör och en rejäl skvätt olivolja. Tillsätt ett paket fisk (torsk eller någon typ av torsksubstitut). Häll på 1dl vittvin och ev lite vatten. Krydda med peppar, citron och dill. Låt koka så att vätskan reduceras ( till grötliknande konsistens) tillsätt rejält med finhackad feta ost.
    3. Smörj en pajform ordentligt, platta ut degen, gärna med lite överhäng. Häll i fyllningen och vik in pajkanterna.
    4. Grädda i ungen tills pajkanterna fått en gyllnebrun färg. 225 grader ca 10-15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben