Italiensk cheesecake med bär

En underbart god cheesecake med en frisk smak av bär. Jag använde mig av hembakade biscotti med mandel och kanel. I smeten hade jag hallon och blåbär. Detta blev väldigt gott!

Ingredienser

  • Ca 5 italienska skorpor, tex biscotti
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 3 dl mascarponeost
  • 1 ½ tsk vaniljsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • Ca 2 dl frysta bär
  • Färska (eller frysta) bär till garnering
  • Instruktioner

    Täck en rund form med plastfolie. Smula sönder skorporna och lägg dem i botten på formen. Dela äggen och vispa vitorna till ett vitt fast skum. Vispa gulorna med sockret till en ljus och pösig smet. Vänd ner osten lite i taget och rör smeten slät. Vänd ner vaniljsockret. Vispa grädden och vänd ner den i smeten. Vänd ner bären. Blanda försiktigt i vitorna med luftiga tag och rör till en slät smet. Bred ut smeten jämt i formen. Frys tårtan i 5 timmar eller längre. Ta fram tårtan en stund innan den ska serveras och dekorera gärna med lite färska bär.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben