Italiensk dessert

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

God pannacotta som blr extra festlig med små fågelbon gjorda av mörk choklad.

Ingredienser

  • 2 gelantinblad
  • 4 dl vispgrädde
  • 1/2 dl socker
  • 1 1/2 tsk färsk ingefära
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Chokladbon
  • 100 gr mörk choklad
  • Fruktsallad
  • 2 msk honung
  • 2 passionsfrukter
  • 2 tsk maizena
  • 1 dl vatten
  • 1 apelsin
  • 1 carambola
  • Instruktioner

    Blötlägg gelantinbladen i rikligt kallt vatten i minst 10 min. Koka upp grädde, socker, ingefära och vaniljsocker .Ta upp gelantinbladen och krama ur vattnet. Smält dem i den varma gräddblandningen och häll upp i portionsformar. Låt stå kallt i minst 1 timme. Smält chokladen i vattenbad eller mikrovågsugn. Häll allt i en plastpåse , klipp ett litet hål i ena hörnet och ringla chokladen i tunna strängar på ett bakpapper. Låt stå i kylen tills det stelnar. Värm honungen i en kastrull. Gröpa ur innnehållet i passionsfrukterna och rör ner honungen. Lös upp majsstärkelsen i vattnet, rör ner i honungen och koka upp. Skala apelsinen och skär bort hinnorna från varje klyfta . Tillsätt apelsinklyftrorna i honungen och låt dem bvli varma men inte koka. Stjälp upp puddingarna, kanske behöver du en vass kniv längs kanten. Bryt chokladstängerna i lagom stora bitar och lägg dom ovanpå som fågelbon. Fördela fruktsalladen och dekorera med carambola skuren i tunna skivor.

    Liknande recept

    4.4
    20 min
    4
    11

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Ricottaost
    Den smakar nästan ingenting men i matlagning är den underbar. Visste d...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben