Italiensk ketchup med grillad salsicca

Serverar: 6 portioner

Tid: 40 minuter

Tips! Välj ekologiskt! Alla våra ingredienser i detta recept finns som ekologiska.

Ingredienser

  • 2 förp Zeta Salsiccia Ekologisk , totalt 8 korvar
  • 1 liten gul lök hackad
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 6 bitar Zeta Soltorkade Tomater Strimlade
  • eller 2 bitar Zeta Soltorkade Tomater Classico
  • 1/2 dl Zeta Olivolja Classico Extra Vergine
  • 1 burk Zeta Krossade Tomater
  • 2 msk Zeta Rödvinsvinäger
  • 2 msk honung
  • Blad och späda stjälkar från 1/2 kruka färsk oregano
  • eller 1 1/2 tsk torkad oregano
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • bitar
  • Instruktioner

    1. Fräs löken, vitlöken och de soltorkade tomaterna i olivolja i 3 minuter. Tillsätt krossade tomater, vinäger, honung och oregano. Låt koka sakta i 4-5 minuter. Låt svalna något, mixa med stavmixer och smaka av med salt och svartpeppar. Låt ketchupen stå kallt innan servering.
    2. Salsiccia: Grilla salsiccian runt om i 15-18 minuter så att den blir helt genomgrillad, gärna indirekt under lock. Servera med ketchupen och en sallad. Överbliven ketchup håller 10 dagar i kylskåp.
    3. Servera gärna med grillade grönsaker eller en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben