Italiensk köttfärs- och potatisgratäng

En perfekt rätt som går att göra riktigt stor sats av. Blir även jättegod potatisgratäng om köttfärsen tas bort! Servera med gott bröd och sallad!

Ingredienser

  • 600 g potatis
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 400 g krossade tomater
  • 400 g blandfärs
  • 1½ dl svarta oliver med kärnor
  • Socker
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 röd lök
  • ½ grön squash
  • 2 dl crème fraiche vitlök
  • Oregano
  • Riven lagrad ost
  • Instruktioner

    1. Gör en köttfärssås genom att fräsa gul lök, vitlök och färs. Tillsätt krossade tomater, hackade urkärnade oliver och krydda med socker salt och peppar.
    2. Skiva potatis, röd lök och squash. Stek potatisen 4-5 min, vänd ner rödlöken, stek ytterligare en stund och lägg till sist i squashen och låt den steka med en stund. Tillsätt chréme fraiche och oregano och låt koka ihop några min.
    3. Lägg potatisblandningen i botten på en form, täck med köttfärsröran och strö över riven ost. Gratinera 10 min i 225 grader tills potatisen är mjuk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben