Italiensk köttfärsgratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Gott i all sin enkelhet

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • Smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 burk krossade tomater
  • 1-2 dl buljong (från tärning)
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 1 tsk basilika
  • 1 tsk oregano
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 1/2 tsk salt
  • 8-10 skivade kokta potatisar
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    Bryn köttfärsen. Strö över mjölet och rör om. Tillsätt tomater, buljong, kryddor och salt. Lägg hälften av potatisskivorna i en smord ugnssäker form. Häll på köttfärsröran. Täck med resten av potatisskivorna. Strö över osten. Ställ in gratängen i 225 graders värme ca 20 -30 minuter,eller tills potatisen är varm och osten har smält.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Maahl 16 december 2008

    En gammal favorit!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben