Italiensk köttfärsgratäng med vitlökspotatis

Serverar: 4 portioner

Mycket gott!

Ingredienser

  • 600 g potatis
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl krossade tomater
  • Smör
  • 400 g blandfärs
  • Socker
  • Salt
  • Peppar
  • 1 rödlök
  • 1/2 grön zucchini
  • 2 dl crème fraiche med vitlökssmak
  • 2 krm oregano
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Skala potatisen. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök vitlök och färs. Tillsätt de krossade tomaterna smaksätt med en nypa socker salt och peppar låt det hela småputtra några minuter.
    2. Skiva potatis rödlök och zucchini. Stek potatisen lätt 4–5 minuter vänd därefter ner zucchinin och rödlöken tillsätt crème fraiche och låt koka några minuter. Smaksätt med oregano salt och peppar.
    3. Sätt ugnen på 225 grader övervärme. Lägg potatisblandningen i botten på en ugnsfast form täck med köttfärsen och strö riven ost över. Gratinera i ugnen ca 10 minuter eller tills potatisen är mjuk. Smaklig spis!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben