Italiensk kycklingsoppa

Serverar: 4 portioner

God soppa med kyckling & röda linser men jag skippade fläsket när jag gjorde denna.

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer, ca 250 g
  • 50 g rökt fläsk
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter
  • 1 bit rotselleri, ca 100 g
  • Smör
  • 8 dl hönsbuljong
  • 1 1/2 dl röda linser
  • 2 tsk basilika
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 1/2 dl Matlagningsgrädde 15%
  • ev 1/2 tsk salt
  • Instruktioner

    Skär kyckling och rökt fläsk i tärningar. Skala lök, morötter och selleri. Skär allt i småbitar. Fräs kyckling och fläsk i smör i en gryta. Rör ner grönsakerna. Häll på buljongen och låt det koka upp. Lägg i linserna och krydda med basilika och peppar. Låt soppan koka ca 10 min. Vispa ut mjölet i grädden och rör ner den och persiljan. Låt koka 3 min. Smaka av med salt. Servera med bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    ca70 12 januari 2009

    En smakrik och god soppa med ett läckert utseende! Jag använde bacontärningar för jag föredrar det istället för sidfläsk, och så hade jag i 1-2 tsk gurkmeja för färgens skull. Denna kommer vi göra fler gånger, en soppa både till vardags och festligare stunder... Tack för receptet!

    ansod2 8 augusti 2012

    Fantastiskt god soppa. En klar 5:a från hela familjen. Tog dock inte med selleri eftersom ingen tycker om det.

    Fredrikgullberg 29 november 2012

    Mycket uppskattad av hela familjen

    Biinii 6 oktober 2013

    Otroligt god soppa, tyckte både jag och dottern på 15 månader! Dock skippade jag fläsket.. Kommer garanterat hamna på vårt middagsbord igen! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben